3 Mart 2012 Cumartesi

Liverpool 1-2 RVP

Arsenal-Liverpool maçları genelde gollü ve keyifli geçmiştir. Gerçi bizim ligi düşününce Premier Lig'in hangi maçı keyifsiz ki! Anfield Road'da maç başladığında Liverpool saldırmaya başladı. Dakikalar geçtikçe Arsenal sahasından çıkamamaya başlarken, Liverpool fırsatları cömertçe harcıyordu. Hakem Liverpool'lu oyuncuların beceriksizliklerine daha fazla dayanamamış olmalı ki 19. dakikada uyduruk bir penaltı ile destek olmaya çalıştı. Kuyt Mersiye Side ekibini öne geçirmek için topu penaltı noktasına koydu.Liverpool bu sezon o kadar çok penaltı kaçırmıştı ki takımın penaltıcısı sürekli değişiyordu. Kuyt'ta kaçırdı! Aslında Szczesny kurtardı demek daha mantıklı ama penaltı kaçarsa kaçıran suçludur! 


Liverpool penaltıyı kaçırdıktan sonra daha baskılı oynamaya başladı ve sonunda Koscielny kendi kalesine attı. Arsenal'in nadir geliştirdiği atakta Roben Van Persie kafayı koydu ve ilk yarı berabere bitti. 


İlk yarıda ikinci yarıda fırsaları harcayan hep Liverpool'du ama uzatma anlarında Song'un enfes pasını enfes vuruşla gole çeviren RVP oldu. Wenger yumruklarını sıktı. ''Lan berbat   oynadık ama işte bu adamımsın, canımsın Van Persie'' der gibiydi. Maç biterken akıllarda Arsenal'in, Liverpool'a son yıllarda Anfield Road'ta kaybetmeme geleneğini sürdürmesi ve son dakika golünü atan Van Persie'nin golün pasını veren Song'un ayaklarını öpmesi kaldı.





Wenger için Şampiyonlar Ligi bileti bu sezon çok daha önemli. Zira gelecek sezon için adı geçen Götze, Hazard gibi yıldızları ikna etmek için ŞL kozu mutlaka elinde olmalı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder